Näidendite­laenutamise haldamise ligipääsu saatmiseks on tarvis end autentida. Administraator võtab vajadusel ühendust.

Teil ei ole teatristatistika nägemisõigust!

Hüppa põhisisu juurde

See the latest info of Estonian theatre

See the latest info of Estonian theatre

13.06.2014 16:31

draamamaa.ee print screen„Maailm ilma Eestita, parem koht või halvem koht?“ küsib oma debüütnäidendis „Kas ma olen nüüd elus“ Siim Nurklik. Maal, mille 1,3 miljonit elanikku käivad aastas pea miljon korda teatris, peaks olema vähemalt etenduskunstide osas muulegi maailmale üht-teist pakkuda. Aga kas meie teatrit mujal maailmas ka tuntakse? Et seda olukorda muuta, avas Eesti Teatri Agentuur ingliskeelse etenduskunstide ekspordiportaali draamamaa.ee.

Konkreetne ekspordiportaal on suunatud välismaa etenduskunsti valdkonna professionaalidele nagu festivalide kuraatorid, teatrite dramaturgid, produtsendid ja lavastajad. Portaali eesmärgiks on tutvustada ja vahendada eesti etenduskunstide tegijaid ja loomingut. draamamaa.ee lehel on tutvustavad profiilid lavastuste, näidendite, draamakirjanike, lavastajate, tantsukunstnike, festivalide ning heli-, valgus- ja lavakujundajate kohta. Lisaks on üleval Eesti teatrite tutvustused ning lehekülg, mis kajastab eestlaste välisetenduste ja ekspordiga seotud sündmusi. Lehekülg täieneb kogu aeg uute tegijate ja loominguga, keskendudes sellele, mis võiks pakkuda huvi välismaal ning mille mujale viimisest Eestis huvitatud ollakse. Lehekülje valmimisel tegi Eesti Teatri Agentuur koostööd Eesti etenduskunstiasutuste ja etenduskunstnikega.

Välismaalastele suunatud draamamaa.ee on osa Eesti Teatri Agentuuri etenduskunstide ekspordiprojektist, mida kaasrahastab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus ja Euroopa Regionaalarengu Fond.

Eesti Teatri Agentuur on sihtasutus, mille eesmärk on tutvustada eesti etenduskunste nii Eestis kui välismaal. Eesti Teatri Agentuur esindab ka enamiku eesti näitekirjanike autoriõigusi alates 1994. aastast.

Lisainfo:
Katre Väli
Eesti Teatri Agentuur
Ekspordikoordinaator
+372 52 63 275
[email protected]