Näidendite­laenutamise haldamise ligipääsu saatmiseks on tarvis end autentida. Administraator võtab vajadusel ühendust.

Teil ei ole teatristatistika nägemisõigust!

Hüppa põhisisu juurde

See the latest info of Estonian theatre

See the latest info of Estonian theatre

2016 sügis | festivalid

12.10.2016 10:06

2016 | sügis

FESTIVALID

Kuldne Mask Eestis
8.–18. X
Tallinn ja Sillamäe

Festivalil "Kuldne Mask Eestis" näidatakse Venemaa festivali "Kuldne Mask" nominentideks ja laureaatideks saanud viimaste hooaegade parimaid vene lavastusi. Oma põhimissiooniks peab festival Venemaa ja Eesti vahelise teatrivaldkonna ametialaste suhete ja kontaktide arendamist ja laiendamist. Selle eesmärgi saavutamiseks toimuvad festivali raames eriprogrammid ja meistriklassid, loomingulised kohtumised, diskussioonid. Kõikidel etendustel on sünkroontõlge eesti keelde.

Kodulehekülg: http://goldenmask.ee/

Rahvusvaheline sõltumatute- ja üliõpilasteatrite A-festival
13.–16. X
Tartu

Viiendat korda Tartus toimuval A-festivalil osalevad teatrid Leedust, Venemaalt, Poolast, Ukrainast, Itaaliast ja Soomest, mängides neljal päeval kahel laval - Genialistide klubis ja Tartu Üliõpilasmajas. Vilniuse ülikoolist tuleb külla Andrius Pulkauninkase kineetiline teater. Itaaliast, Bergamost tuleb huvitav poliitiline teater. Ukrainast, Harkivist pärit noorsoosteater esitab oma nägemuse Dostojevski romaanist "Idioot". Poola sõltumatu teater, New Art Theatre mängib füüsilise teatri etendust armastuse võimalikkusest moodsas maailmas. Venemaalt, Peterburist on külas tantsuteater, kes mängib "Bernarda Alba maja”. Soomest Tamperest tuleb külla sealne üliõpilasteater, kes esitab miniatuurses ja absurdses võtmes sõnadeta loo inimeste hingedest. Liege Kuningliku ülikooli teater Belgiast korraldab festivali ajal teatrialase töötoa kõigile soovijatele.

Kodulehekülg: http://teater.ut.ee/

Rahvusvaheline improteatrite festival Tilt
20.–22. X
Tallinn

Kuigi improteater on Eesti publiku jaoks veel pigem uus nähtus, on mujal maailmas tegemist juba tuntud alternatiivteatrivormiga, mis pakub meelelahutust ja kaasaelamisvõimalust ka neile, kes end muidu teatrivõõraks peavad. Festivalietendused on tavalisest lühemad, pakkudes seega head võimalust saada kiiret ülevaadet erinevatest improviseerimise stiilidest ja tehnikatest. Neljas Tilt toob lisaks Eesti parimatele improteatritele publiku ette ka trupid Hollandist, Rootsist, Saksamaalt, Belgiast, Iisraelist ja Inglismaalt ning programmi jääb lõpetama sellel festivalil töötubasid läbi viinud koolitajate etendus, mille raames jõuavad lavale ka Kreeka, Ameerika, Soome, Austraalia ja Reunioni improtajad.

Kodulehekülg: www.improfestival.ee

NU Performance festival: CORPORATE OCCULT_let’s talk about the body baby
29. X–5. XI
Tallinn

Interdistsiplinaarne rahvusvaheline (etendus)kunstidefestival, mida sel aastal kureerib Kaasaegse Kunsti Eesti Keskuse direktor Maria Arusoo. Kavva kuuluvad nii etendused, performatiivsed installatsioonid, filmid kui ka kontsertid, mis kõik ühel või teisel moel kehalisusega katsetavad ja veidi skandaalimaigulised. Näiteks kuuluvad programmi Montréalist pärit Dana Micheli lavastus „Mercurial George“, Soome-Egiptuse kunstniku Samira Elagozi intiimsusest ja vägivallast kõnelev „Cock, Cock ... Who’s There?“ või Eesti etenduskunstihuvilistele juba tuttava Ivo Dimchevi publikuosaluse piiridega katsetav „P-Project“. Kõik NU Performance’i etendused toimuvad Kanuti Gildi SAALis, kontserdid Telliskivi Loomelinnaku Punases Majas.


Teater Noorele Vaatajale
7.–9. XI 
Tartu

Kodumaine ülevaatefestival, mida korraldab rahvusvaheline lastele ja noortele mängivate teatrite organisatsioon ASSITEJ Eesti Keskus, koondab kokku väiketeatrid ja ringreisitrupid, kes esinevad festivalil oma värskemate lavastustega lastele ja noortele. Festivali laiem eesmärk on pakkuda noorpublikule mängivatele väiketeatritele ja truppidele platvormi professionaalseks dialoogiks tellijatega, ausaks tagasideks ja enesearenduseks. Teavitada ning harida sihtgrupi – haridusasutuste teatritellijate – silmaringi kaasaegse teatri suhtes, et nad teeksid lastele teadlikumaid ja paremaid valikuid. Tõsta festivali kaudu Eesti noore vaataja teatri taset ja publiku nõudlikkust pakutava suhtes. Lisaks etendustele toimuvad festivalil seminarid, töötoad ja etenduste arutelud.


draamamaa.weekend
10.–12. XI 
Tallinn

draamamaa.weekend on Eesti Teatri Agentuuri korraldatav Eesti etenduskunstide showcase-festival, mis on suunatud professionaalsetele väliskülalistele – kuraatoritele, produtsentidele, festivali- ja teatrijuhtidele. Võib öelda, et tegemist on Eesti kitsaima sihtrühmaga teatrifestivaliga, mille eesmärgiks on soodustada Eesti teatrite väliskontakte ja luua eeldused Eesti etenduskunstnike ja nende lavastuste jõudmiseks välismaale. 2016. aastal osalevad festivalil Teater NO99, Von Krahli Teater, Vaba Lava teatrikeskus, Theatrum, Sõltumatu Tantsu Lava, Kinoteater, Kanuti Gildi SAAL ja Tartu Uus Teater.  Kõikidel lavastustel on tõlge inglise keelde. 

Kodulehekülg: http://www.draamamaa.ee/

Talveöö unenägu: Plaan B
5. – 10. XII 
Tallinn

Seekordne „Talveöö unenäo“ festival toob Tallinnasse neli rahvusvaheliselt tunnustatud lavastust, mida ühendab katse asetada vaataja kellegi teise olukorda. Olgu need supermarketi kassiirid, teise nahavärviga inimesed või vaesed kunstnikud. Ajal, mil me avalik ruum on kimpus sotsiaalsete teemade avamisega nii, et see ei muutuks poriloopimiseks ja tekitaks mõistmist, võiks teater olla plaan B … Festivali kuraator on Paavo Piik. Kõik lavastused on mõistetavad nii eesti, vene kui inglise keeles.