Näidendite­laenutamise haldamise ligipääsu saatmiseks on tarvis end autentida. Administraator võtab vajadusel ühendust.

Teil ei ole teatristatistika nägemisõigust!

Hüppa põhisisu juurde

See the latest info of Estonian theatre

See the latest info of Estonian theatre

21. märtsil tähistatakse rahvusvahelist nukuteatripäeva

20.03.2017 15:36

UNIMA Eesti keskus tähistab rahvusvahelist nukuteatripäeva

21. märtsil on ülemaailmne nukuteatripäev, mille raames teeb pika ja värvika ajalooga nukuteatrikunstile kummarduse ka Eesti nukuteatreid ühendav UNIMA Eesti keskus. Päeva jooksul toimuvad üritused mitmel pool Eestis ning ühtlasi kuulutatakse välja üleskutse Eesti lastele ja noortele.

21. märts kuulutati rahvusvaheliseks nukuteatripäevaks 2000. aastal Magdeburgis toimunud ülemaailmse nukuteatrite ühenduse UNIMA kongressil. Sellest ajast alates on nukuteatrirahvas tähistanud seda päeva erinevate etenduste, ürituste ja kokkusaamistega. Ka sel aastal mängivad mitmed UNIMA Eesti keskuse liikmesteatrid oma etendusi, korraldavad lahtiste uste päeva või kutsuvad inimesi töötubadesse:

Harry Gustavsoni Pereteatri eestvedamisel toimub kell 16.00 Tallinnas Nurmenuku raamatukogus teatrimäng "Arabella tahab tantsida". Osalemine on tasuta, aga vajalik on eelregistreerimine telefonil 683 0980 või e-mailil [email protected].
Banaanikala Projektiteater annab kaks etendust "Muinasjutt kuldsest kalakesest" Tallinna Kesklinna Põhikoolis. Rohkem infot [email protected].
Kärdla Nukuteater Hiiumaal teeb nukuteatripäeval lahtiste uste päeva - mängitakse lühilavastusi, tutvustatakse nukke. Lisainfo [email protected].
NUKU muuseumis toimub 21. märtsil kell 11 kohtumine nukkude ja nukukatega - publiku ette astuvad Katri Pekri ja tema nukud. Kell 11 algab NUKU teatri ovaalsaalis etendus "Vurr-vurrkann". Rohkem infot www.nuku.ee
• Kaks Kehra nukuteatrit - nukutrupp Triibik ja teater "Kehra Nukk" - mängivad 21. märtsil kell 10 ja kell 11 etendusi Kehra Rahvamajas (Kreutzwaldi 2, Kehra). Etendused on vaatajaile tasuta. Lisainfo [email protected].

Traditsiooniliselt teeb igal nukuteatripäeval läkituse ka üks nukuteatrimaailmas tuntud ja tähtis isik. Sel korral võtab nukuteatrit, poliitikat ja ühiskonda ühendavatel teemadel sõna nukuteatriteadlane Nancy Staub.

Sel aastal saatis rahvusvahelise nukuteatrite ühenduse UNIMA peasekretär Idoya Otegui rahvuslikele keskustele üleskutse nukuteatriteemaliste sõnumite ja piltide saatmiseks UNIMA peakontorisse Prantsusmaal Charleville-Mezieres´s. Sügisel toimub samas linnas taaskord suurim ja tuntuim ülemaailmne nukuteatrifestival, mille raames seatakse üles näitus piltidest ja sõnumitest, mis üleskutsele kogu maailmast vastustena saadetakse. UNIMA Eesti keskus teavitab üleskutsest ja saadab selle Eesti õpetajatele, noortele ja lastele laiali rahvusvahelisel nukuteatripäeval, 21. märtsil. Antud üleskutse on ka üks UNIMA Eesti keskuse poolt Laste- ja Noortekultuuriaasta raames korraldatavatest sündmustest. 
 
Lisainfo:
Mihkel Tikerpalu
UNIMA Eesti keskuse juhatuse esimees
+372 56602978