Näidendite­laenutamise haldamise ligipääsu saatmiseks on tarvis end autentida. Administraator võtab vajadusel ühendust.

Teil ei ole teatristatistika nägemisõigust!

Hüppa põhisisu juurde

See the latest info of Estonian theatre

See the latest info of Estonian theatre

Saaremaa Ooperipäevad

08.07.2013 13:45

Saaremaa Ooperipäevad on kasvanud olulise tähtsusega ooperifestivaliks kogu Läänemere regioonis ning saavutanud keskse koha Saaremaa kultuuri- ja turismielus, mille tunnistajaks 2011. aasta Saaremaa parima turismiarendaja tiitel!

Ooperipäevade eelkäija on festival Kuressaare Ooperipäevad, mis toimusid esmakordselt 1999. aastal Kuresaare lossihoovis.

Aastat 2008. aastast korraldab ooperipäevi Eesti Kontsert, mille tulemusena on need kasvanud rahvusvahelise tähtsusega mainekaks vabaõhu-ooperifestivaliks. Igal suvel püstitatakse lossihoovi 2000 pealtvaatajat mahutav Kuressaare lossi ooperimaja, kus ei tehta hinnaalandusi akustika, heli, valguse ega publiku ja esinejate mugavuse arvel.

Ooperipäevad teevad tihedalt koostööd nii Rahvusooper Estonia kui ka Vanemuise teatriga. Külalisteatritest on Kuressaares käinud Black American Opera / Broadway, Läti Rahvusooper, Stanislavski ja Nemirovitš-Dantšenko nimeline Moskva Akadeemiline Muusikateater, Ankara Riiklik Ooperiteater (Türgi) ja Moskva Ooperiteater Helikon (kunstiline juht Dmitri Bertman) ning väljapaistvad solistid ja dirigendid José Cura, Karita Mattila, Neeme Järvi, Eri Klas, Anna Aglatova, Hibla Gerzmava, Matti Salminen, Jaakko Ryhänen, Ain Anger, Annely Peebo, Kristine Gailite, Nadia Krasteva, Matti Salminen, Mario Zeffiri, Carlos Moreno, Egils Silinš, Johnny Van Hal, Tatiana Anisimova ja paljud teised.

2013. aasta festivali peakülalisteks on 3 Gruusia ooperiteatrit:
Tbilisi Paliashvili nim rahvuslik ooperi ja balletiteater, Batumi Ooperi ja Balletiteater Kutaisi Balanchivadze nim ooperi ja balletiteater,  kelle esituses kõlavad Donizetti “Lucia di Lammermoor” , Verdi “Rigoletto” , Puccini “Madama  Butterfly” Verdi “Attila” ning Galakontsert “Wagner  ja Verdi  200”.

Lisaks balletigala Georgia Riiklikult Balletilt, kunstiline juht Nina Ananiashvili.

Festivali kunstiline juht on Arne Mikk.