Näidendite­laenutamise haldamise ligipääsu saatmiseks on tarvis end autentida. Administraator võtab vajadusel ühendust.

Teil ei ole teatristatistika nägemisõigust!

Hüppa põhisisu juurde

See the latest info of Estonian theatre

See the latest info of Estonian theatre

Rakvere Teatri näitlejad teevad kaasa Soome teatrite lavastustes

08.07.2013 12:22

Läinud nädalal jõudsid Rakvere Teatri näitlejad Mait Joorits ja Erni Kask tagasi Tamperest ja Lahtist, kus osalesid Teatteri Telakka ja Teatteri Vanha Juko proovides.  Pärast suvepuhkust jätkuvad proovid uuesti, sest juba 4. septembril esietendub kahes linnas korraga kaks lavastust. Telakkas toob koreograaf Ari Numminen koostöös Jussi Sorjaneniga (Vanha Juko) välja Karjala saatusest kõneleva tantsulavastuse "Petroskoi", Vanha Jukos pakub Soome teatri enfant terrible Lauri Maijala oma versiooni Aleksis Kivi näidendist "Kullervo". Pärast etendusi Soomes näeb eesti publik mõlemat lavastust Rakveres, Tallinnas ja Tartus.

Lavastused on osa käesoleval aastal alguse saanud Kolme Teatri Ühisprojektist, milles lisaks Telakkale ja Vanha Jukole teeb partnerina kaasa ka Rakvere Teater. Teatrite koostöös tuuakse Tamperes, Lahtis ja Rakveres lavale kolm lavastust, mille ühiseks temaatiliseks nimetajaks on "PIIRI PEAL OLEMINE". Lavastustes osalevad kõigi kolme teatri näitlejad.
 
Projekti esimene osa, Andres Noormetsa käe all valminud suvelavastus "köök/keittiö" Rakvere Teatris on juba esietendunud. Lavastuses teevad lisaks Anneli Rahkemale ja Peeter Rästasele Rakverest kaasa Hannu Salminen Vanha Jukost ja Antti Mankonen Telakkast. "köök/keittiö" on kahekeelne, aga arusaadav mistahes rahvusest inimesele.

Lisainfo projekti kohta: http://kolmeteatteria.wordpress.com/
Lisainfo "köök/keittiö" kohta: http://paulpuu.tumblr.com/
 
Kaduviku nimel,
 
Erni Kask
Rakvere Teatri rahvusvaheliste suhete korraldaja
[email protected]