Näidendite­laenutamise haldamise ligipääsu saatmiseks on tarvis end autentida. Administraator võtab vajadusel ühendust.

Teil ei ole teatristatistika nägemisõigust!

Hüppa põhisisu juurde

See the latest info of Estonian theatre

See the latest info of Estonian theatre

Poola 2008. aasta parima lavastuse külalisetendused Tallinnas

06.04.2010 23:37

Vladimir Nabokovi näidendi lavastaja on Ewa Piotrowska, kunstnik Julija Skuratova (Leedu). Muusika on teinud Antanas Jasenka (Leedu) ning video Džiugas Katinas (Leedu).

1912. aastal asuvad maadeuurija Robert Falcon Scott ja tema saatjaskond tagasiteele lõunapooluselt. Scott on just teada saanud, et tema Antarktika vallutamisplaanid on nurjunud. Lõunapoolusele jõudes olid nad eest leidnud söögiga varustatud telgi, uhkelt lehviva Norra lipu ja kirja Roald Amundsenilt, kes oli lõunapooluse vallutanud juba kuu aega varem.

Ebaõnnestumisest lööduna asub Scotti meeskond pikale ja ohtlikule tagasiteele läbi Antartika, kui korraga jäävad nad tormi kätte lõksu. Näljast ja külmast murtuna, jäädakse telgis surma ootama. Vaid 12 kilomeetrit eemal ootab mehi nende laev.    

Nabokovi näidend räägib loo inimestest, kes teavad, et neil pole enam kaua elada. Nad hakkavad möödunud elule hoopis teistmoodi vaatama ning seda ümber mõtestama. Hoolimata neid piinavast näljast, külmast ning teadmisest, et pääsemisvõimalust pole, säilib meestes kangelaslikkus.

Etendused toimuvad 10. mail 2010 kell 18 ja 20 Nuku- ja Noorsooteatri väikeses saalis.
Lavastuse sihtgrupiks on täiskasvanud.
Etendus on poola keeles, ingliskeelsete subtiitritega.

Mari Nurk
toimetaja
NUKU, Lai 1, Tallinn
tel. 6679 542, GSM 56 635 570