Näidendite­laenutamise haldamise ligipääsu saatmiseks on tarvis end autentida. Administraator võtab vajadusel ühendust.

Teil ei ole teatristatistika nägemisõigust!

Hüppa põhisisu juurde

See the latest info of Estonian theatre

See the latest info of Estonian theatre

Esietendus Üliõpilasteatris

02.11.2009 21:03

Tartu Üliõpilasteatri juubeliürituste sarja lõpetab teatri järjekordne esietendus – Eesti esietendus, sest 15. oktoobril mängis teater oma uut lavastust juba Kolumbias, Manizaleses.

Teisipäeval, 3. novembril kell 19 mängib teater oma uut lavastust „Vabadus või surm. Ukraina anarhisti Nestor Mahno võitlus” Genialistide klubis. Seekord on teatri huviks Ukraina ja Venemaa kodusõda, täpsemalt Ukraina anarhistlik liikumine, mille eesotsas oli „batko” Nestor Mahno.

Lavastus keskendub küsimustele: kas Mahno oli bandiit või tänapäeva anarhistliku liikumise teenäitaja ning Kas Mahno üritus elab edasi? Oli ju tema ja ta võitluskaaslaste rajatud miljoneid inimesi koondav anarhistlik riik Mahnoovia ikkagi reaalsus, kuigi lühikest aega eksisteerinud reaalsus.

Näidendi kirjutas dokumentaalsetele materjalide ja müütidele tuginedes Olavi Ruitlane. Lavastas Kalev Kudu, lavastuse heli ja videopildi eest kandis hoolt Kiwa.

Mahno rollis teatri „veteran”-näitleja Martin Liira, teistes väga erinevates rollides Richard Naar, Kaija Maarit Kalvet, Mari Liis Mägi, Enor Niinemägi ja Peeter Piiri.
Järgmised etendused on 4., 9. ja 11. novembril, kõigi algus kell 19.


Kalev Kudu
Tartu Üliõpilasteatri kunstiline juht
+37255696846
www.ut.ee/teater
TÜT - 10!!!!