Näidendite­laenutamise haldamise ligipääsu saatmiseks on tarvis end autentida. Administraator võtab vajadusel ühendust.

Teil ei ole teatristatistika nägemisõigust!

Hüppa põhisisu juurde

See the latest info of Estonian theatre

See the latest info of Estonian theatre

Endla teatris esietendub lastelavastus “Reinuvader Rebane”

18.04.2008 09:38

Reedel, 18. aprillil esietendub Pärnus Endla teatris lastelavastus “Reinuvader Rebane”.

Reinuvader Rebane on Eesti loomamuinasjuttude peategelane. Muinasjuttudes on ta väga kaval ja hea suuvärgiga. Pikatoimeline karu, lihtsameelne hunt ja arg jänes saavad temalt ühtevalu petta. Tiit Palu on lastelavastuse dramatiseeringu aluseks võtnud tuntud loomamuinasjutud ja rahvalaulud ning pannud kokku lõbusa loo, mis räägibki Reinuvader Rebase ja teiste loomade elust ja tegemistest.

Reinuvaderina astub üles Veljo Reinik, kes liitus Endla teatri trupiga sellest hooajast. Petisest Reinuvader on Reinikule endale tegelasena sümpaatne, samuti on ta lapsepõlvest loomamuinasjuttudega tuttav. “Mäletan, et maal vanaema juures loeti mulle rahvajutte ette ning hiljem lugesin neid juba ise,” ütles Reinik. Reinikule tundusid Reinuvaderi jutud lapsena huvitavad ning ta arvas, et tänapäeva lastele peaksid need samuti põnevad olema. “Hea lugu on igihaljas,” ütles Reinik.

Lastele mängivad ja laulavad Veljo Reinik, Jaanus Mehikas ja Triin Lepik ning Jüri Vlassov. “Reinuvader Rebase” kunstnik on Silver Vahtre, muusikaline kujundaja Feliks Kütt ja valguskujundaja Jaan Laur. Lavastus sobib vaatamiseks lastele alates 5. eluaastast.

Eve Tisler
Endla teater
avalike suhete juht