Näidendite­laenutamise haldamise ligipääsu saatmiseks on tarvis end autentida. Administraator võtab vajadusel ühendust.

Teil ei ole teatristatistika nägemisõigust!

Hüppa põhisisu juurde

See the latest info of Estonian theatre

See the latest info of Estonian theatre

Esietendub kuuldemäng Jaan Krossi “Mardileivast”

23.12.2006 17:17

23. detsembril esietendub Raadioteatris kuuldemäng Jaan Krossi jutustusest "Mardileib".

See on lustakas ja Krossile omase värvika eesti keelega linnalegend nohusest apteekrist, tema kavalast õpipoisist ja martsipani leiutamisest. Tegevuspaigaks Tallinna vanalinn 1441. aastal.

"Kui sa nüüd silmad kinni pigistad, siis ei näe sa Tallinna Raekoja platsi enam nii, nagu ta praegu on, vaid hoopis nii, nagu kõik oli viiesaja kuuekümne viie aasta eest. Apteegiuks lükatakse käginal lahti ja sealt uudistab algavat tööhommikut üks salkus pea, roheliste silmade ja kelmi nöbininaga poiss. Apteekri õpipoiss Mart. Peenemat kõnepruuki mööda Martinus, kes veel ei tea, et sellesama päikeselise sügispäeva lõpuks on saanud temast martsipanimeister. Ja ei lähe nädalat aegagi, kui ka uhke raehärra Kalle väi. Aga sina võid näha, kuidas kõik just nii läheb - kuid ainult siis, kui sa endiselt silmad kinni hoiad ja ... kuulad.…"

ER Raadioteater salvestas koguperekuuldemängu "Mardileib" Tallinna vanalinnas, keskaegses linnakodaniku majas Kullo Lastegaleriis (Kuninga tn. 6).

Jaan Krossi "Mardileiva" on kuuldemänguks seadnud ja lavastanud TÜ Viljandi kultuuriakadeemia teatrikunsti diplomand Jaanika Juhanson. Helirežissöör on Külliki Valdma, originaalmuusika ansamblilt Indigolapsed.

Mardi rollis Tambet Tuisk. Teistes osades Raivo E. Tamm, Ain Lutsepp, Ülle Kaljuste, Elisabet Tamm, Tõnu Oja, Allan Noormets.

Etendused:
23. detsembril kell 19.05 Vikerraadios
24. detsembril kell 20 Raadio 2
31. detsembril kell 15.05 Klassikaraadios