Näidendite­laenutamise haldamise ligipääsu saatmiseks on tarvis end autentida. Administraator võtab vajadusel ühendust.

Teil ei ole teatristatistika nägemisõigust!

Hüppa põhisisu juurde

See the latest info of Estonian theatre

See the latest info of Estonian theatre

Raevukad unistused Nukuteatris

19.02.2003 00:00

Reedel, 21. veebruaril esietendub Nukuteatri black-boxis sotsiaalselt terav noortenäidend "Ashes and Sand", mille autoriks on iirlanna Judy Upton ning lavastajaks tema kaasmaalane Annabelle Comyn.
Lavastus annab edasi julma, kuid mõtlemapanevalt siira pildi nelja teismelise tüdruku eluvõitlusest unistuste täitumise nimel ühes Inglise mereäärses tööstuslinnas.

Kamba liidri Hayley (Eva Püssa) eeskujul röövivad ja varastavad tüdrukud raha, et osta lennukipiletid ja alustada uut elu Bali saarel. Oma tegude eest ootavad nad kaitset noorelt politseinikult Danielilt (Riho Rosberg), kes tüdrukute ihaldusobjektina püüab toime tulla oma enese rahuldamata vajadustega.

See on lugu noortest, kes otsivad uut võimalust alustada algusest, noortest, kes elavad meeletu tempoga ja ometi tunnevad ennast puuriloomadena.
Lavastaja Annabelle Comyni sõnul on teismeliste probleemid sarnased üle maailma ning lavastus "Ashes and Sand" ei taha mingil juhul kedagi hukka mõista. Kui tüdrukute kambaelu pakub kaasaelamist ja võimalikku äratundmist samaealistele, siis täiskasvanud vaataja leiab mõtlemisainet Danieli loost.

Lavastuse kunstnik on Kalju Kivi, muusikalise kujunduse tegi Ardo Ran Varres ning võitlusstseenid lavastas Indrek Sammul.

Lavastus on keelatud alla 14-aastastele.