Näidendite­laenutamise haldamise ligipääsu saatmiseks on tarvis end autentida. Administraator võtab vajadusel ühendust.

Teil ei ole teatristatistika nägemisõigust!

Hüppa põhisisu juurde

See the latest info of Estonian theatre

See the latest info of Estonian theatre

2014. aasta parim lavastus “Tannhäuser” juunis taas laval

20.05.2015 14:40

Tannhäuser
"Tannhäuseri" on Estonia lavale toonud rahvusvaheliselt tunnustatud briti lavastaja Daniel Slater, kelle töid iseloomustavad originaalsus, inimlikkus, intelligentsus ja kaasaegsus. Laulavad Soome Rahvusooperi solist Jyrki Anttila, Estonia solistid Heli Veskus, Rauno Elp, Pavlo Balakin, Mart Madiste, Jassi Zahharov jt. Etendusi dirigeerib Vello Pähn.
Esietendus Rahvusooper Estonias 14. märtsil 2013. 

Lavastus pälvis Eesti teatriaasta auhindade jagamisel 2014 parima lavastuse auhinna. Auhinnad said ka lavastuses osalenud Mati Turi ja Ain Anger.

„Tannhäuser“ kuulub koos „Lendava hollandlase“ ja „Lohengriniga“ Wagneri romantilisema helikeelega loominguperioodi. Jutustades inimlikest püüdlustest oma unistuste poole, põimib „Tannhäuser“ ajaloolise lahutamatult müütilisega, moodustades Wagneri ooperitele iseloomuliku maagilisrealistliku maailma. Ooper põhineb legendidel, mis jutustavad minnesinger Tannhäuserist ja Wartburgis toimunud lauljate võistlusest. Wagner seob Tannhäuseri ajaloolise isiku müüdiga Veenuse naudinguterohkest armumaailmast, vastandades sellele Elisabethi puhta ja lunastava armastuse. Tänaseks on „Tannhäuseri“ tuntumad numbrid Wolframi „Ehatähe laul“ ja meeskooride püsirepertuaari kuuluv palverändurite koor III vaatusest.

Tannhäuser
Etendused 4., 10. ja 19. juunil.